Vraag en Antwoord

 

 

Wat vertel ik mijn kind over Kinderkracht?

Vertel je kind wat Kinderkracht is: een fijne plek voor kinderen en ouders waar je meer kan leren over jezelf, om je fijner te voelen van binnen, meer vertrouwen te voelen, of meer rust en ontspanning. Leg je kind uit wat jij hem of haar gunt. Waar heeft je kind nu soms last van en hoe zou je het willen voor je kind? Geef een concreet voorbeeld. Vertel erbij dat jij ook dingen gaat leren bij Kinderkracht.

Kan ik ook zonder mijn kind hulp krijgen?

Ja zeker. Kijk bij het kopje Oudercoaching voor de mogelijkheden.

Waar vinden de Kinderkracht sessies plaats?

De sessies vinden plaats in de praktijkstudio De Droomfabriek, Floresstraat 14 in Haarlem Noord. Je kunt gratis parkeren voor de deur, behalve op donderdag als er markt is. In overleg kunnen sessies ook elders plaats vinden; op school, thuis of op locatie.

De oudergesprekken vinden meestal plaats bij jullie thuis.

Moet ik nog iets meenemen als ik naar de praktijkstudio kom?

In de studio doen we in de zaal onze schoenen uit, een paar extra sokken zijn dan fijn. Bij de vervolgsessies neemt je kind de Kinderkrachtmap mee.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Elke traject is maatwerk. Gemiddeld bestaat een traject uit 2 of 3 oudergesprekken (start, voortgang en einde) en 5 รก 10 kindsessies. Deze zijn vaak verspreid over een langere periode, waarbij de laatste sessie een follow-up sessie kan zijn. Het traject kan altijd korter of langer duren en uitgebreid worden met oudercoachsessies of een opstelling.

Wordt Kinderkracht vergoed?

Kinderkracht wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De investering die je doet is voor je eigen rekening. Zie tarieven.

Zijn de kosten een probleem? Neem dan contact op dan bespreken we de mogelijkheden. Betaling in termijnen of een uitstel is mogelijk.

Kan ik ook voor een eenmalig coachgesprek bij Kinderkracht terecht?

Ja zeker. Soms heb je behoefte aan even sparren, aan concrete handvatten of zoek je een luisterend oor. In een oudercoach gesprek heb ik alle aandacht voor jou en jouw vraag en behoefte. In mijn praktijk, op locatie, wandelend in de natuur, online, telefonisch of per mail. Veel is mogelijk passend bij jouw vraag en behoefte.

Mijn partner en ik zijn gescheiden. Hoe werken we samen?

Het is belangrijk voor jullie kind, dat jullie beiden accoord zijn met de coaching. Ook als een van jullie meer op de achtergrond is. Ik ga graag tegelijk met jullie beiden in gesprek. In dat gesprek maken we kennis en verdere afspraken.

Hoe gebruiken we de Kinderkrachtmap?

De Kinderkrachtmap is een hulpmiddel om dat wat we tijdens de sessies doen, bespreken, delen en oefenen in de aandacht te houden. Er zitten lees- en doe bladen in, het materiaal uit de sessies en er is ruimte om zelf iets te schrijven of te tekenen. Lees zelf actief in de map en reflecteer op de vragen en onderwerpen. Kies een vast moment in de week waarop je kind even in de map kan lezen, eventueel samen met jou.

Kijk na een sessie samen in de map en stel vragen, zodat je kind jou erover kan vertellen.

Moedig je kind aan om de map een keer mee te nemen naar school en er samen met de juf of meester over te kletsen. Dit is vaak spannend voor kinderen, maar geeft wel veel steun en erkenning. Een beetje hulp kan nodig zijn om dit te organiseren.

Hoe werkt een individuele (opvoed) opstelling?

Uitleg sessie