Wat is Kinderkracht?

 

 

Kinderkracht is een praktijk voor systemische coaching waar kinderen en ouders op een positieve, deskundige en zeer effectieve manier geholpen worden om je weer fijner te voelen van binnen en van buiten. Om veel te leren over je gevoelens en je gedachten, ander gedrag te oefenen, maar vooral om (weer) te ervaren: Ik ben goed zoals ik ben!

Kinderkracht is de plek waar je in alle veiligheid jouw verhaal kunt vertellen. Waar je je gehoord, gezien en erkend voelt. Waar je mag voelen wat je voelt en denken wat je denkt. Waar niks gek is en je alles fout mag doen. Waar je ontdekt hoe je dat strenge stemmetje van binnen een beetje zachter kunt draaien en waar we samen oefenen om wat vriendelijker te zijn. Vooral voor onszelf!

Kinderkracht is coaching voor jou en je kind.
Kinderkracht doe je samen. Je hebt een vraag voor je kind en jij wil je kind graag verder helpen. Je bent betrokken en bereidt om ook actief mee te doen en naar jouw rol te kijken. Alles bij Kinderkracht is tenslotte belangrijk én leerzaam voor groot & klein. Zo helpt de coaching jou als ouder, om je kind en zijn/haar gedrag en behoeftes beter te begrijpen. Maar dat niet alleen, je leert ook veel over jezelf. Want juist daarmee help je niet alleen jezelf maar ook je kind! Lees meer (naar oudercoaching)

 

Door Kinderkracht begrijp ik de wereld van mijn kind beter
…en mezelf ook.

Bewust ouderschap.
Gedrag is altijd logisch en wil ons vaak iets duidelijk maken. Alleen is dat vaak nog niet zo makkelijk. Omdat je de moeder of vader bent. Of omdat het gedrag jou raakt van binnen. Of omdat het gedrag moeilijk te snappen is.

We gaan samen op onderzoek uit… Wat is de behoefte van je kind? Wat wil het (gedrag) jou duidelijk maken? Wat mag er gezien, gevoeld, erkend worden?

Het vraagt een open houding van jou als ouder om te durven kijken naar waar iets jou raakt. Wat jij kunt leren van je kind. Ik nodig je dan ook uit om met veel vriendelijke aandacht stil te staan bij je eigen gevoelens, gedachten, gedrag en behoeften. Zodat jij kunt groeien in jouw bewuste ouderschap. Want dat is het grootste cadeau wat je je kind kunt geven. Kinderkracht biedt daarom naast de vaste oudergesprekken ook coachingssessies voor ouders (samen of alleen) en individuele (familie)opstellingen. Lees meer (oudercoaching)

Systemisch coachen.
Jij en je kind zijn verbonden met elkaar, je bent allen een onderdeel van jullie gezin, jullie familie systeem. Jij als ouder bent weer verbonden met jouw gezin van herkomst. In mijn systemische manier van werken onderzoeken we deze verbondenheid en de dynamieken binnen het systeem. Sta je op je eigen plek? Wie zorgt er voor wie? Bij wie hoort dit vraagstuk?

Door middel van vragen, het werken met poppetjes op tafel of vloertegels, onderzoeken we ook op de onbewuste onderlaag wat er gezien en erkend mag worden. Wat een plek mag krijgen in het systeem. Om zo datgene wat vast zit in beweging te brengen, waardoor de energie weer kan gaan stromen. Lees meer (opstellingen)

Het vraagt moed om de stenen, die je onder het vloerkleed hebt geschoven, echt te gaan zien en ze hun eigen plek te geven. Zodat je kind er niet meer over hoeft te struikelen.

Praktisch en concreet & diepgaand en verrijkend
“Jij werkt wel op heel veel lagen tegelijk hè?” Het was een opmerking van een vader tijdens een startgesprek en voelde als een groot compliment. Deze vader had feilloos door dat ik razendsnel schakelde tussen de kind en het ouder, dat wat zichtbaar en concreet is en de onzichtbare onderlaag en de diverse delen in onszelf.

Dus ja, Kinderkracht is praktisch en in het hier en nu. En het geeft dieper inzicht en beweging die verder reikt. Kinderkracht biedt een veilige vorm en praktische kapstokjes die jou helpen groeien in bewust ouderschap. Maar het is bovenal een plek waar je jouw kind met vertrouwen en ontspanning kan ervaren zichzelf te zijn. Waar jullie met elkaar nieuwe inzichten opdoen en veel handige tips & tools leren. Zodat gewoon ook heel praktisch aan het einde van de rit de doelen behaald zijn en jullie met vertrouwen weer verder kunnen.

 

“Ondanks dat we het veel over gevoelens en de binnenkant hebben, is Kinderkracht helemaal niet zweverig. Ik ben heel blij met alle inzichten, tips en jouw feedback!”

“Ik vond het spannend om te zeggen wat ik niet zo leuk vind van mijn moeder, want ik was bang dat ze dan dacht dat ze geen goede moeder is.”